Nečekané se stane realitou! Jaguar uvede model, který tvrdě odmítal

Jaguar XF Sportbrake se stane skutečností. | foto: Jaguar

Pařízský autosalon je v plném proudu a ze všech stran se na nás valí novinky od světových výrobců. S jednou netradiční novinkou pak přichází Jaguar, ačkoliv v trochu jiném smyslu.

Pamatujete si na chvíli, kdy Jaguar tvrdě odmítal návrat modelu XF ve verzi Sportbrake. Dříve atraktivní kombík zmizel s novou generací sedanu XF z nabídky a dlouho to vypadalo, že se jej v budoucnu nedočkáme. Nově se však situace změnila a máme tady první fotku, jak by vůz měl ve skutečnosti vypadat.

Jaguar dokonce zveřejnil vlastní fotky maskovaného prototypu a pokud se podíváte na snímky podrobněji, asi nebudete moc překvapeni tím, jak vlastně prototyp vypadá. I kdyby ale auto vypadalo všelijak, dobrou zprávou pro fanoušky Jaguaru je fakt, že nový XF Sportbrake prostě bude. Konkurence z Německa tak bude mít zas o něco těžší život, protože doposud bylo její výhodou, že Jaguar verzi kombi nenabízí.

A co technika? Stejně jako sedan i kombík přijde s velkým úbytkem hmotnosti vůči nejbližšímu konkurentovi. S novou generací čekejme větší zavazadelník, v základu přibližně 600 litrů objemu, po sklopení zadní řady sedadel by to mohlo být až 1 700 litrů.

Kromě klasické nabídky motorů by měl nový XF Sportbrake nabídnout elektrohydraulické ventilové ústrojí, twin-scroll turbo s keramickým kuličkovým ložiskem a chybět nemá ani pořádná palba výbavy a elektronických asistentů.  A jak to vypadá s premiérou? Ta by se měla uskutečnit v březnu 2017, přičemž do prodeje se příští Jaguar XF Sportbrake dostane koncem téhož roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy