Divoká ukázka Volkswagenu CC (2018). Tohle bychom si nechali líbit

Volkswagen CC (2018) | foto: RM Design

Nový Passat osmé generace zná snad úplně každý. Jeho chystaný sportovnější derivát s označením CC je již delší dobu ve vývoji a tohle je ukázka, jak by mohl ve finále vypadat.

Čtyřdveřové kupé s označením CC je však ve vývoji delší dobu a veřejnost stále víc spekuluje o tom, co vlastně vůz nabídne za inovace a vzhled. Otázkou je také premiéra, která u verze CC proběhne do následujícího půl roku.

Více informací však nevíme, a to i přes fakt, že automobilka Volkswagen už na silnicích v Německu prohání jeho první maskované prototypy. Právě na základě špionážních fotek byl stvořen nový počítačový návrh, jenž má na starosti návrhář říkající si RM Design. Lehkou inspirací pro tvorbu nového CC pak byly nové modely od Audi, především pak A5ka.

Dravě vypadající vůz se siluteou kupé však nabídne koncepci karoserie liftback. To znamená, že jeho páté dveře se budou otevírat naprosto celé i se zadním sklem, což je velká změna oproti současnému CC. Na rozdíl od Passatu B8 pak přijde verze CC se sportovnějším podvozkem, lepší výbavou a v nabídce by se měli objevit výhradně silnější motory.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy