Co je tohle za Škodovku? No přece Fabiaq

Návrh, jak mohla vypadat Škoda Fabiaq | foto: Theophilus Chin

Zaujal vás nový Kodiaq, ale i tak si říkáte, že jeho rozměry a cena nejsou úplně vaše krevní skupina? Pak by vám mohla vyhovět zmenšenina s názvem Fabiaq.

Ne, opravdu se nejedná o žert, takový model byl vážně stvořen, ačkoliv ne ve skutečnosti, ale v počítačovém programu. Škoda Auto totiž musí nahradit stávající první generaci modelu Yeti a k té příležitosti se návrhář Theophilus Chin dal do práce a vytvořil speciální samostatný model.

Auto vzniklo na základech současné Fabie a prakticky se jedná o malé SUV, které by mohlo být konkurentem pro Hyundai i20 Cross nebo Jeep Renegade. Už jen název Fabiaq naznačuje fakt, že inspirací je velký a nedávno představený Kodiaq. Při pohledu na záď je pak podoba se sesterským koncernovými vozy tak patrná, že to snad ani není možné.

Autu nechybí ochranné plasty, vyšší světlá výška a litá kola z modelu Yeti Monte Carlo. Otázkou je, zda se tohohle výtvoru skutečně dočkáme, protože nový Yeti je vývoji a pro dobrodružné povahy je tady už oplastovaná Fabia ScoutLine, která ačkoliv nemá pohon všech kol, plní funkci drsného rodinného kombi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy