Opel ještě na chvíli vrací léto, kabrioletu Cascada má pomoci edice Supreme

Opel Cascada Supreme je novou vrcholnou edicí čtyřmístného kabrioletu. | foto: Opel

Opel Cascada v Česku určitě nepatří k nejpopulárnějším autům, vždyť za prvních osm měsíců letošního roku si čtyřmístný kabriolet našel jen devět nových majitelů. Jinde v Evropě je ale situace podstatně lepší, proto německý blesk přichází s novou edicí Supreme, zaměřující na styl a luxus.

Velkých a přitom cenově dostupných kabrioletů je na našem trhu jako šafránu. Jedním takovým je Opel Cascada, představený před více než třemi lety na ženevském autosalonu. Přesto se zdá, že je tu model s námi výrazně déle, Astra, z níž Cascada vychází, totiž již stihla generační výměnu s novým interiérem. Ten je vlastně asi největším kamenem úrazu, množství tlačítek totiž v dnešní „displejové“ době zkrátka nepotěší. Místo omlazovací kúry ale na scénu přichází speciální edice Supreme.

Ta je určená pro ty, kteří se nespokojí s obyčejnou výbavou, ale chtějí něco navíc. Tím něčím mohou být například laky karosérie – červená Pull Me Over, bílá Summit nebo černá Meet Kettle – v kombinaci s černými zrcátky a maskou chladiče. 20palcová litá kola jsou ve dvoubarevném provedení a doplňují tak okolí mlhovek a zadní lištu mezi světly v barvě karosérie. Zachována zůstala plátěná v černé barvě a provedení Acoustic, která se složí za 17 sekund až do rychlosti 50 km/h.

Kabina se inspirovala linkami ženevského konceptu GT, v podstatě jde ale jen o sedadla, výplně dveří a palubní desku s červeným prošíváním. Tomu kontrastují lesklé černé dekorační plochy, respektive potah volantu, hlavice řadicí páky a středové konzole ve stejném odstínu. Mezi příplatky se objevují například ergonomická sedadla AGR v kůži Sienna nebo volant, potažený stejnou usní. S jakými motory a hlavně jakou cenou se Cascada Supreme na trhu objeví zveřejní Opel až po pařížské premiéře.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy