Škoda Kodiaq Pickup je zajímavou podívanou. Měl by se Amarok bát?

Škoda Kodiaq v provedení Pickup | foto: Theophilus Chin

Škoda Kodiaq na sebe v posledních dnech strhla velký kus pozornosti, když v Německu proběhla její světová premiéra. Vzápětí jsme se mohli dozvědět, že časem přijde hned několik verzí, ovšem co by jste řekli na provedení pickup?

Právě tuhle pracovní verzi stvořil známý designér Theophilus Chin, který si pohrál s počítačovým programem. Výsledek pak vidíte sami, obří škodovka, která by se klidně mohla stát přímým konkurentem Volkswagenu Amarok, který je sice o něco větší, avšak také dražší.

Není pochyb o tom, že Kodiaq bude mít velký úspěch, Škodě Auto se totiž podařilo něco, co se povede jen málokteré automobilce: splnit očekávání. Už jednou jsme zde měli návrh toho, jak by mohla vypadat nová velká škodovka s korbou, jenže tehdy ještě nebyla známa výsledná oficiální podoba vozu.

Díky nedávné premiéře se tak můžeme podívat na to, jak by s klidným svědomím mohla vypadat prémiově vypadající novinka z Boleslavi, na jejíž ložnou plochu naložíte rozměrný náklad. Bohužel ale stále musíme myslet na koncernovou politiku Volkswagenu, a tak je dost nepravděpodobné, že by VW střelil do vlastní branky gól a nechal si Amaroka prodejně likvidovat levnějším a o něco menším Kodiaqem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy