McLaren chystá další bombu. Pokračovatel rodu 650 nafocen při testech

McLaren 650S v nové edici inspirované slavným německým okruhem | foto: McLaren

Minulý týden se podařil špionážním fotografům zachytit dosti zajímavý McLaren. Ten byl lehce maskovaný a nesl kódové označení P14. O co se jedná?

Odpověď je jednoduchá. V tomto odkazu se díváme na podobu nástupce stávajícího kupé 650S. Všechny snímky byly pořízeny s velkým štěstím na silnicích ve Španělsku, protože McLaren si tenhle vůz pečlivě hlídá. Na fotkách jsou přitom vidět velmi agresivní linie vozu, které jsme doposud nikde vidět nemohli.

V rámci nových technologií vidíme organické LED diody v předních a zadních světlech, dravější body kit karoserie, speciálně tvarované boky a automatické výsuvné zadní křídlo. Pod kapotou novinky se znovu objeví přeplňovaný 3,8litrový osmiválec, jenže oproti současnému McLarenu 650S se má výkon novinky vyšplhat až na 700 koní. Přitom se stále bavíme o základní verzi, různé limity a dravější edice půjdou s výkonem ještě výše

Co se týče kabiny, v ní čekejme přehlednější a kvalitnější zpracování dílů, přičemž hlavní předností se má stát konektivita palubního systému. Opět posádky přivítají ostře vypadající sportovní skořepiny, volant a minimum nadbytečné výbavy, v rámci úspory váhy. 

Světovou premiéru nástupce modelu 650S čekejme na dalším ročníku autosalonu v Ženevě, tedy příští rok. Teprve tam se ukáže vůz v celé své kráse a prozradí i cenovku, jenž jistě nebude malá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy