Volvo pomaličku odkrývá podobu V90 Cross Country. Kde bude mít premiéru?

Volvo V90 Cross Country (2016) | foto: youtube.com

V první polovině letošního roku se objevila informace, že kromě klasického rodinného Volva V90 se chystá i jeho lehce zvýšená a oplastovaná verze. Dnes vám prozradíme žhavé novinky a ukážeme jeho "podobu".

Jelikož už v nabídce Volva je SUV XC90, automaticky se tak nemůže jmenovat oplastované kombi V90. Proto vedení značky rozhodlo pro lety prověřený dodatek Cross Country. Společně s tím se navíc můžete poprvé podívat na video, v němž je V90 Cross Country zachyceno samotnou automobilkou.

Otázkou ale je, kde se uskuteční jeho živá světová premiéra. Zatím to totiž vypadá, že autosalon v Paříži to vážně nebude. S vypuštěním videa by to sice bylo trošku logické a očekávané, jenže Volvo nechce nikam spěchat a každoročně chce z důvodu úspor navštěvovat na každém kontinentu vždy jen jeden autosalon. A pro Evropu to znamená březnovou Ženevu.

Podle tiskové zprávy však V90 Cross Country ukáže svou celou tvář ještě v polovině září. V přiloženém videu je pak spojována souvislost nového V90 Cross Country s předchozími generacemi modelů Volvo XC. Jak se dá také tušit, pod kapotou nehledejme nic jiného než čtyřválce Drive-E.

Výkon bude přenášen standardně na všechna čtyři kola a video zmiňuje zcela novou technologii šasí. Kromě solidní základní výbavy pak je také známo, že prodeje novinky s ochrannými plasty a vyšší světlou výškou  se rozběhnou počátkem příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy