Nová RS5 by mohla mít velký úspěch. Známe její pravděpodobnou vizáž!

Návrh podoby nové RS5 od Audi | foto: X-Tomi design

Není to tak dávno, co jsme vás zde informovali o premiéře nové A5ky. Jenže dnes tady máme první ilustraci toho, jak by mohla vypadat její ostrá verze s písmenky RS v názvu.

V galerii tak najdete počítačově stvořený snímek, který vznikl na základě představ designéra X-Tomi Design. Podporou mu byly snímky nedávno odprezentované Audi A5 nové generace a jak je vidět, X-Tomi to vážně umí. Však se na to podívejte sami, kdyby tam nebylo jeho logo, dala by se fotomontáž považovat za oficiální foto.

Prakticky tady máme podobu Audi RS5 Sportback, která nabízí veškeré dostupné prvky z ostatních modelů RS. Nechybí tak velká litá kola, sportovní blatníky a nárazníky a nepřehlédnutelné koncovky výfuku. Podstatnou zprávou je fakt, že poprvé v historii Audi dostane model RS menší objem motoru než "lidštější" Audi S5. Zatímco S5 Sportback totiž dostane motor 3,0 TFSI, vrcholná RS5 Sportback má dostat 2,9litrový twin-turbo motor.

Ten by měl mít okolo 500 koní, ale spekuluje se spíše o tom, že ve výsledku to bude někde mezi 420 až 450 koňmi. Nový kříženec mezi verzemi sedan a kupé pak dorazí do dvou let. Konkurence by tak měla začít pracovat na protivníkovi, jinak jim Audi dá najevo, jak moc platí úsloví "náskok díky technice".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy