Sedmimístný Volkswagen Teramont nabídne legendární benzinový šestiválec

Volkswagen Teramont | foto: facebook

Na světové trhy se pomalu ale jistě chystá nový sourozenec před pár dny představené Škody Kodiaq. Ten je z dílny Volkswagenu, nabídne o něco větší rozměry než Kodiaq a oproti ní i jeden velký příjemný bonus.

Novinka z Německa přitom nabídne opravdu velké rozměry. Mezi ně se řadí délka 5 039 mm , šířka 1 989 mm a výška 1 773 mm. Pro srovnání, nejnovější generace Audi Q7 disponuje rozměry 5 069 x 1 968 x 1 716 mm, přičemž právě Q7 nepatří zrovna k nejmenším SUV.

Základem se stanou litá 18" kola, za příplatek (nebo podle výbavy) se Teramont pochlubí o palec až dva většími disky. Podle výbavy pak bude do jisté míry odlišná také čelní maska, oba nárazníky a příď ozdobí Full LED světlomety. Pro čínský trh navíc bude k dispozici verze se sedmi místy k sezení.

Nejpodstatnějí novinkou je však pohonné ústrojí. To bude zahrnovat v základu čtyřválcový benzinový dvoulitr o výkonu 186 a 220 koní. Vrcholem se ovšem stane 3,6litrový atmosférický šestiválec o zatím blíže nepotvrzeném výkonu. V každé verzi se pak objeví automatická převodovka DSG a na výběr bude předokolka a nebo verze s pohonem všech kol.

Co se týče premiéry vozu, ta by se měla odehrát ještě do konce letošního roku. Americká verze se přitom nejspíše představí na autosalonu v Los Angeles. Až tam bude prozrazeno, jakou cenovou politiku výrobce nabídne a kolik koní dostane nejvyšší specifikace s benzinovým šestiválcem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy