Jde se do hloubky nebo zůstáváme na povrchu? Peugeot připravuje facelift modelu 308

Takto by mohla vypadat omlazená podoba Peugeotu 308. | foto: RM Design

Špionážní fotografové z webu CarPix o uplynulém víkendu nafotili maskované prototypy Peugeotu 308. Ty se proháněly po silnicích ve Francii a otázkou je, s jakými novinkami výrobce přijde.

Hlavní změnou soudě podle fotek je nový přední nárazník s novým tvarem. Lehké proměny se nejspíš dočkají i přední světlomety společně s maskou chladiče. Při pohledu na boky vozu omlazené 308 nejsou vidět žádné větší změny. Ostatně, zájemci o špionážní snímky nechť otevřou tento odkaz.

Zcela jistě ale přijdou nová zadní světla se stejným tvarem, ale odlišnou grafikou. Dále se očekává, že vůz dostane podstatné změny pod kapotou a v interiéru. Peugeot chce totiž podstatně předělat nabídku motorů, takže 308 se začne časem nabízet s novými a úspornějšími motorizacemi. Proměna kabiny se pak obejde bez větších dramatických úprav vnitřního uspořádání.

Stále nás tak čeká otáčkoměr s ručičkou pohybující se proti obvyklému směru nebo palubní deska s koženým volantem, skrze který část populace neuvidí na budíky. Omlazený model 308 by se mohl ukázat již letos na autosalonu v Paříži. Až tam se dozvíme, v čem všem dotáhne francouzký Golf toho pravého Golfa z Německa...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy