VW Golf GTI Clubsport S vyzval na souboj Hondu Civic Type-R. Kdo vyhrál?

Honda Civic Type R vyzvala na souboj VW Golf GTI Clubsport S | foto: youtube.com

Jak to dopadne, když se na letišti proti sobě postaví dva velcí ničitelé asfaltu okruhu Nurburgring? Vyhraje japonská okresková střela nebo nejnovější ostrý zástupce koncernu Volkswagen? Na to vám dáme odpověď.

Proti sobě se totiž postavili Volkswagen Golf GTI Clubsport S a Honda Civic Type R poslední generace. Oba mají shodný výkon 310 koní, pohon přední nápravy, manuální převodovku se šesti stupni a přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec.Snad jen o něco menší točivý moment v neprospěch Hondy činí z Volkswagenu slabšího soupeře.

Níže najdete video od kolegů z AutoExpressu, kteří tuhle dvojku postavili proti sobě. Jak se dalo trošku čekat, zástupce z Japonska zkraje ukazuje převahu nad v současnosti neojostřejším Golfem. Jenže po chvíli se situace začne obracet a je k neuvěření, jak moc začne Type R dostávat "na prdel"...

Ve videu vidíme i souboj ve zrychlení na jednu míli. V přepočtu 1 609 metrů pak rozhodlo o tom, kdo se stal vítězem. Otázkou pak je, jak moc zruční byly oba šoféři, jelikož i méně zkušený řidič je za volantem ostrého hatchbacku "brzdou", která zlikviduje jinak solidní potenciál vozu zlikvidovat konkurenci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy