Škoda Yeti? Kdepak, to jen Hyundai omladil i10

Hyundai omladil svůj model i10 | foto: Hyundai

Chcete-li koupit malý vůz a hledíte na každou korunu, pak by vás mohl zaujmout nový Hyundai i10. Ten nově prošel modernizací a my vám prozradíme, co vše se u něj změnilo.

Jedná se o modelový rok 2017 a vůz představuje hned několik znatelných změn. Vpředu je to přepracovaná maska chladiče, k níž se přidaly dva kruhové LED světlomety. Nenechte se ale zmást, tohle nejsou mlhová světla, jedná se totiž o LED denní svícení. Klasické mlhovky najdeme v rozích předního nárazníku.

Vzadu se omlazený i10 vyznačuje lehce pozměněným designem nárazníku, drobně retušovanými zadními světly a kulatými mlhovkami. Víc změn zvenčí nehledejme, snad až na nová kola z lehkých slitin o velikosti 14 palců.

I přes modernizaci se v kabině nachází jen nové čalounění sedadel, čímž změny končí. Ani pod kapotou nehledejme novinky, i10 bude v prodeji stále se dvěma benzinovými motory o objemu 1 a 1,25 litru. Naštěstí, facelift se projevil na výbavě vozu, kdy v ní najdeme aktualizovaný informační systém se 7palcovým dotykovým displejem. Systém podporuje funkci Apple CarPlay a Android Auto a dokonce nabídne za příplatek navigaci s bezplatnými aktualizacemi po dobu sedmi let.

Hyundai současně vybavil i10 dvěma aktivními bezpečnostními systémy Front Collision Warning System (varování před hrozící kolizí) a Lane Departure Warning System (hlídání vozu v jízdním pruhu). Jeden používá přední senzory v nárazníku a druhý pro změnu kameru ve zpětném vnitřním zrcátku.

„Nová i10 je vitrínou značky, která nabízí vysokou kvalitu a nadšení pro detail,“ právě tohle řekl Tony Whitehorn, prezident a generální ředitel britského zastoupení společnosti Hyundai Motor. Hyundai i10 je na tamním trhu jedno z nejprodávanějších vozů ve své třídě a je populární mezi zákazníky po celé Velké Británii. Jeho facelift tak pomůže tuhle popularitu nadále udržovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy