Těšíte se na nový Volkswagen CC? Už se testuje na běžných silnicích

Volkswagen CC (2017) | foto: X-Tomi design

Vzpomínáte si na sportovní kupé Concept GTE z loňského autosalonu v Ženevě? Jak se dalo očekávat, právě to bude základem nové generace Volkswagenu CC.

Nová generace Passatu s karoserií kupé a označením CC přijde na trh za dva roky. Na veřejnosti byl zachycen zamaskovaný prototyp ve společnosti nového Fordu Focus RS na silnicích v okolí okruhu Nurburgring. Otákzou ale je, co se skrývalo pod kapotou. Pokud bychom vycházeli z konceptu Concept GTE, pak by to mohla být benzinová jednotka 3,0 V6 TSI s výkonem 300 koní.

To je na chlup stejně, kolik nabídne ostrý Golf R s jeho 2,0litrovým čtyřválcem TSI. Důležitý je však fakt, že vozidlo má další dva elektromotory, na každé nápravě je umístěn jeden. Díky tomu se vlastně jedná o čtyřkolku se silným benzinovým motorem.

Předchozí zprávy naznačují, že zcela nový CC dostane karoserii typu fastback. Ve výsledku se pak bude jednat o konkurenta pro BMW řady 4 Gran Coupé. Nový Volkswagen CC pak dostane zadní výklopné dveře, díky nimž dá majitel do kufru i rozměrnější předměty. Samozřejmostí je použití platformy MQB, s čím souvisí i nabídka motorů.

Počítat tak lze s motorem 2.0 BiTDI s výkonem 240 koňských sil, stejně tak s jednotkou benzinového dvoulitru s výkonem 280 koní. V konečné fázi se pak může stát to, že nový CC se stane vlajkovou lodí značky. Tedy aspoň do doby, než dorazí nová generace Phaetonu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy