Drsný V12, 6 litrů, 600 koní, vítr ve vlasech, designový skvost Kode57, víte, kdo je autorem?

Ken Okuyama Kode 57 v sobě podobnost s italskými supersporty nezapře | foto: Ken Okuyama

Japonského automobilového designera, jménem Ken Okuyama, pravděpodobně v našich končinách zná jen málokdo. Jeho práci ale obdivují miliony lidí po celém světě a to včetně nás. Tento muž stojí za designem takových vozů jako Ferrari Enzo, Maserati Quattroporte nebo Pininfarina P4/5. V porovnání s posledním vozem, který vzešel z jeho pera, platí ale i Enzo za nudnou škatuli.

Při pohledu na otevřenou japonskou šílenost s názvem Kode57, nebude dlouho trvat a všimnete si mnohých podobností se zmíněným Ferrari Enzo a spektakulárním konceptem Pininfarina P4/5.  Ken Okuyama hlavní rysy svých designů jednoduše nezapře. K nim navíc přidává mnoho agresivních a zajímavě vyhlížejících prvků, které z modelu Kode57 činí až extravagantní výstřednost. To platí dvojnásob při pohledu na vůz s otevřenými dveřmi. Ty se otvírají směrem šikmo vzad.

V útrobách tohoto designérského skvostu se nachází šestilitrový motor V12 o výkonu 600 koňských sil. Ten pochází z Ferrari 599 GTB. Nějaký čas si ale pobyl v dílnách společnosti Novitec Rosso a je tak jisté, že se dá v budoucnu očekávat možný nárůst výkonu.

Vůz měl původně vzniknout jen jako designový koncept. Dle dostupných informací ale již Okuyama přijímá první objednávky a vůz skutečně zamíří do malosériové výroby. O ceně se bohužel žádné oficiální zdroje prozatím nezmínili.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy