Příští generace BMW i8 bude pekelným strojem

BMW i8 Protonic Edition | foto: BMW Group

První plug-in hybridní supersport od BMW s názvem i8 je hodně zběsilým a zajímavým autem. Jenže roky plynou, a tak se začíná hovořit o jeho nástupci.

Připravovaná nová generace totiž dorazí se změnami, které by čekal jen málokdo. Nástupce dorazí na přelomu let 2022 a 2023, což je sice za dlouho, jenže už dnes Vám můžeme říci, kolik dostane koní. Prozatím se totiž hovoří o cifře 750, což je vážně hodně, co říkáte?

Karoserie příští i8 dostane opět převážnou část dílů vyrobených z karbonu a hliníku, takže je zaručena nízká hmotnost. Ve spojení s výkonným elektromotorem to pak bude znamet divoké řidičské zážitky. Ano čtete správně, přítomen bude výhradně elektromotor, dosud přítomný spalovací motor už totiž u nástupce neuvidíme.

Ve voze by se měly objevit silnější akumulátory a celkem tři elektromotory, nichž dva se objeví na přední nápravě, třetí se pak bude starat o pohon zadních kol. Dojezd má dosáhnout okolo 500 km, ale nechme se překvapit, jaká bude realita. Spekuluje se taktéž o tom, že vůz dostane natáčení zadních kol anebo aktivní odpružení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy