Škoda začala odhalovat Kodiaq, podívejte se na fotografie a VIDEO

Škoda Kodiaq¨se začíná odhalovat ještě před premiérou. | foto: Škoda Auto

Odhalování Škody Kodiaq pokračuje. Stejně jako kdysi s Rapidem a Superbem odhaluje mladoboleslavská automobilka ještě před premiérou první detaily karosérie. Pokud ale sledujete ságu kolem velkého SUV už od konceptu VisionS, pravděpodobně Vás nové snímky nepřekvapí.

První sedmimístné SUV s okřídleným šípem ve znaku bude mít premiéru již z pár týdnů v Berlíně. Není se proto co divit, že Škoda vyrukovala s prvními „živými“ obrázky vozu bez maskování. Na nich sice neukazuje celé auto, jinak je vidět ale prakticky všechno. Například přední část má opravdu dvojitá světla, ta hlavní navíc dostanou jako první model automobilky světelnou technologii full-LED. Nechybí ani diody pro denní svícení s podobným tvarem jako u Superbu nebo Octavie, na rozdíl od nich ale reflektory navazují přímo na masku chladiče. Ta je nejvýraznějším prvkem předních partií a vytváří také trojdimenzionální efekt.

Směrem dozadu nechybí charakteristický prolis nad klikami dveří, Škoda dokonce zmiňuje atletické tvarování. Vzadu je pak zjevná inspirace Superbem, především jeho LED skupinovými světlomety s optikou písmene C. Za pátými dveřmi 4,7 metru dlouhého vozu se ukrývá velký zavazadlový prostor o objemu 720 až 2065 litrů (platí pro verzi s pěti sedadly), což by měla být ve třídě rekordní hodnota. Sedačky v pěti- i sedmimístné verzi budou posunovatelné v podélném a dostanou polohovatelené opěradlo, reagovat tak lze na různé požadavky, co se uspořádání osob a nákladu týká. Sáhnout bude navíc možné i po sklopném sedadle spolujezdce a naložit tak do vozu předměty dlouhé až 2,9 metru.

Interiér se sice na různých špionážních fotkách objevil (z nich víme, že bude mít úplně jinou architekturu než Superb), ale ani v rámci postupného odhalování nás do něj Škoda nepustila. Více podrobností víme o asistenčních systémech. Například Arena View využívá širokoúhlých kamer v přední i zadní části vozu, respektive v krytech zrcátek, a umí nabídnout pohled z ptačí perspektivy nebo 180stupňové záběry z přídě i zádě. Novinkou je asistent jízdy s přívěsem, infotainment dostane služby Škoda Connect, rozdělené do kategorií Infotainment Online pro navigaci v reálném čase a Care Connect pro vzdálený přístup a asistenční služby. V jejich rámci je k dispozici automatické nouzové volání v případě nehody. Základem vozu zůstává platforma MQB, pod kapotou se objeví motory TSI a TDI s maximálním výkonem 132 kW (180 k).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy