Šéfdesigner Toyoty chce zachránit jméno Supra, povede se mu to?

Stane se koncept Toyota FT-1 Sports Coupe předobrazem nové Supry? | foto: Toyota

O tom, že Toyota vyvíjí společně s bavorskou automobilkou BMW nový sportovní model, se ví již nějakou dobu. Stále se ovšem vedou diskuse o názvu, pod kterým bude tento model vydán. Dočkáme se opět využití legendárního názvu Supra?

K celé této problematice se v rozhovoru pro Australský magazín CarAdvice, vyslovil šéfdesigner Toyoty, Tetsuya Tada. Ten se netají svou láskou ke sportovním vozům, což jen dokázal při návrhu modelu GT86, za jehož otce je považován.

„Miluji Supru a miluji i jméno Supra. Pro Toyotu má historický význam. Snažíme se, aby nový vůz, který vyvíjíme s BMW, nesl právě toto jméno.“ Komentuje Tada situaci ohledně názvu chystané novinky. Tada také dodává, že si uvědomuje současný trend pojmenovávání vozů složeninami z různých číselných a písmenných složenin. Dle něj ale sám udělá vše, co bude moci, aby u vedení prosadil název Supra.

Tada v rozhovoru rovněž komentoval spolupráci mezi Japonci a Němci. “Můžu říci, že vše probíhá velice dobře a hladce.“ Zároveň ovšem podotkl, že můžeme očekávat opravdu jedinečný výsledek, který zaručuje kombinace dosti odlišných přístupů Toyoty i BMW.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy