Honda NSX přijde hned v několika verzích. Prozradíme vám, které to jsou

Nová Honda NSX s hybridním pohonným ústrojím přichází do celkem osmi evropských showroomů. | foto: Honda

Těšíte se na novou zběsilou Hondu NSX? Pokud patříte mezi vyvolené, na které se dostala řada, pak pro vás máme dobré zprávy. Chystá se totiž jejích několik dalších verzí.

O nový japonský hybridní supersport je enormní zájem, což pocítili především klienti ve Velké Británii. Postupně se novinka dostává i do Evropy, kde se její prodeje rozběhnou už na podzim. A právě s tím souvisí zpráva, že přesně za rok přijde i ostrá verze Type R.

Ta je už plně vyvinuta a oproti klasické NSX nebude tak těžká. Chybět jí totiž bude těžký hybridní systém, což znamená, že pod kapotou najdeme výhradně benzinový šestiválec s objemem 3,5 litru se dvěma turbodmychadly.

Díky tomu by měla hmotnost vozu poklesnout o 150 kilogramů. Dalším úbytkem na váze bude absence některých prvků výbavy, čímž by mělo Type R projít dietou čítající 250 kilogramů.

Ovšem to stále není vše. Časem se dostane i na otevřenou verzi roadster. Sportovní NSX bez střechy bude navazovat na tehdejšího předchůdce se jménem NSX Targa. Perličkou na závěr je fakt, že postupem času se bude s každou modernizací vozu decentně zvyšovat výkon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy