Těšíte se na Twingo RS? Neměli byste

Ostrý Renault Twingo GT | foto: Renault

Ačkoliv Renault vyrábí už přes 40 let sportovní malé hatchbacky, na zběsilé Twingo RS se nakonec vůbec nedostane. Důvodem jsou různé problémy s vývojem.

Ke všemu se vyjádřil Patrice Ratti, vedoucí divize Renault Sport, který se v rozhovoru pro britský Autocar rozpovídal o tom, proč je vlastně Twingo RS čistou utopií. Doslova řekl: "je to téměř nemožné ". Tím nemožné chtěl říci, že Twingo RS by potřebovalo výkon okolo 150 koní, což představuje nejrůznější problémy.

Podle něj už nezbývá příliš mnoho prostoru pro navýšení stávajícího výkonu. "Chcete-li získat tříválcový motor s výkonem 150 koní, znamenalo by to kompletní přepracování jednotky. To se v tomto okamžiku jeví jako velmi nákladné. "Vzhledem k těmto okolnostem pak bude kdekdo zarmoucen touto zprávou, protože předchozí generace Renaultu Twingo RS atmosférickým čtyřválcem o výkonu 133 koní byla malou motokárou".

V současnosti je téméř nemožné vydolovat z 0,9litrového tříválce takovou porci koní. Maximem je 111 koní od společnosti Brabus, která svoje kouzla představila na Smartu Forfour Brabus. Nic není nemožné, ale stávající situace zkrátka nepřeje další generaci zběsilého Twinga. Nezbývá tak, než se v případě zájmu poohlédnout u konkurence, nebo koupit větší Clio RS.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy