1300 koní při váze 1300 kg, Mercedes možná dá monstrum R50 na silnici

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz patří mezi automobilkami, k naprosté špičce. V něčem ale na své konkurenty ztrácí. Tím, co Mercedesu v nabídce chybí je pravý hypersport. To by se ale mohlo již velmi brzy změnit.

V příštím roce se bude společnost Mercedes-Benz připravovat na oslavy padesátého výročí, od založení společnosti AMG, která je v současnosti známa jako oddělení Mercedesu, mající na starosti ty nejvýkonnější a nejšílenější výtvory Mercedesu. A jak oslavit lépe padesáté narozeniny šíleného AMG než šíleným hypersportem?

Přesně takto uvažovali naši kolegové z německého magazínu Autobild, kterým se podařilo vypátrat, že připravovaný vůz má nést název R50. Design exteriéru si údajně bere, stejně jako nedávno odhalený Aston Martin RB 001, u závodních prototypů série LMP1.

O pohon vozu se má starat hybridní ústrojí, složené ze zážehového čtyřválce a dvojice elektromotorů. Zmíněný spalovací motor bude umístěn za zády řidiče a jeho úkolem bude přenášet výkon na zadní kola, zatímco přední kola si mezi sebou podělí dva elektromotory. Celý tento komplex má dosahovat monstrózního výkonu 1300 koňských sil. Údaj o výkonnosti vozu koresponduje s údajem o jeho hmotnosti, která má činit rovných 1300 kg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy