Mercedes představuje koncept autonomního autobusu

Autonomní autobus Mercedes-Benz během testovací jízdy napříč Amstrdamem | foto: Daimler AG

Je nad slunce jasné, že budoucnost patří automobilům se systémem autonomního řízení. Ostatně již dnes se s podobnými systémy setkáváme poměrně běžně. Mezi průkopníky v tomto segmentu se řadí i německý Mercedes-Benz, který nedávno odhalil koncept autobusu budoucnosti.

 

Mercedes-Benz nepracuje na systému autonomního řízené pouze pro osobní automobily, ale i pro velké stroje, určené pro přepravu nákladu i osob.

Na začátku tohoto týdne představila společnost Mercedes-Benz koncept autonomního autobusu, který provezl vybrané šťastlivce po hlavním městě Nizozemí – Amsterdamu. Autobus posádku provezl po dvacetikilometrové trase napříč městem. Trasa obsahovala mnoho složitých zatáček, několik tunelů a spoustu křižovatek a semaforů. Vůz se se všemi poradil s naprostým přehledem a řidič, který seděl za volantem pro případ náhlého problému, nemusel ani jednou do řízení zasáhnout.

Systému, který umožňuje autobusu pohyb po městě bez přičinění řidiče, nese název CityPilot a je založen na systému Highway Pilot Connect, vyvíjená pro autonomní kamiony.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy