Land Rover Discovery páté generace byl natočen na video. Dostane dietu

Land Rover Discovery Graphite. | foto: Land Rover

I když je současný Land Rover Discovery hodně dobrým autem, konkurence nikdy nespí a proto v Británi vyvíjí jeho novou generaci. My vám řekneme, co vše se u ní změní.

Jedná se v pořadá o pátou generaci vozu, která změní vše, co je v současnosti považováno za nedokonalm. Základem vozu se stane nová hliníková konstrukce, což pomůže snížit už tak vysokou váhu. Vždyť v současnosti se Discovery chlubí vahou okolo 2,5 tuny, což je aktuálně pro Brity krajně nepřípustné.

Proměny se dočká taktéž design, jenž vylepší aerodynamický odpor auta a přispěje ke snížení spotřeby paliva. Pryč by měl být i krabicovitý tvar, novinka by se měla naopak inspirovat konceptem Discovery Vision. Výrobce ale slibuje, že bude zachován "schod" na střeše.

Po technické a výbavové stránce se nový Discovery zařadí k vrcholu současné nabídky Land Roveru. Do výbavy totiž dostane například skenování prostoru před autem, to aby řidič měl co nejlepší nastavení vozu pro jízdu v terénu. Dále se počítá s nasazením průhledné kapoty, kdy se po její aktivaci spustí promítání obrazu terénu před vozem na kapotu.

Co se týče pohonu, v nabídce se mají objevit dnes již známé naftové šestiválce s výkonem 300 koní. Stranou nezůstanou ani naftové dvoulitry Ingenium o výkonu 180 koní. Až postupem času dojde na hybridní verzi, která zatím nemá svou přesnou specifikaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy