Úchvatný Mustang P-51 míří do aukce

Ford Mustang GT350 ve speciálním provedení Ole Yeller | foto: Ford

Americká automobilka Ford v posledních několika letech každoročně spolupracuje s několika nadacemi a dobročinnými organizacemi. Tato spolupráce probíhá tak, že Ford postaví jedinečný automobil, který je následně prodán v akci a výtěžek z aukce putuje na podporu vybrané dobročinné organizace. Nejinak tomu je i v roce letošním.

Pro letošní aukci Ford postavil speciální verzi Mustangu GT350, který byl nazván Ole Yeller. Dle slov automobilky se má jednat o nejostřejší Mustang se silniční homologací, který byl kdy vyroben.

Ačkoli již běžný Mustang GT350 podvozkově patří mezi špičku, byl podvozek zcela přepracován. Aerodynamické vlastnosti vozu byly vylepšeny přidáním několika nových aerodynamických elementů. Z těch vás jistě nejvíce zaujme masivní zadní křídlo, generující přítlak zadní poháněné nápravy.

Výrazné žluté zbarvení vozu je inspirováno stíhacím letounem, pocházející z dob druhé světové války „Ole Yeller“ P-51 Mustang, který drží rekord v přeletu Spojených států amerických, od pobřeží k pobřeží, pro vrtulové letouny.

Tento Mustang je již devátým vozem, který Ford postavil na podporu dobročinných organizací. Aukce tohoto žlutého krasavce proběhne již 28. července v Oshkosh ve státě Wisconsin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy