Audi testuje zběsilou RS3 sedan. Kdy si ji budeme moci koupit?

Audi RS3 v provedení sedan pro rok 2018 | foto: youtube.com

Na světoznámém okruhu Nordschleife je v posledních týdnech hodně plno. Testují se tady totiž veškeré poslední automobilové novinky, mezi nimiž je i Audi RS3 s karoserií Sedan.

První zprávy o něm se k nám dostaly již koncem loňského roku, první jeho zamaskované snímky pak v únoru. Jenže zatímco poprvé spatřený vůz byl takřka nefunkčním prototypem, nyní tady máme video, v němž řádi na první pohled sériové hotové auto.

Aktuálně je na trhu výhradně varianta hatchback, která ale nebude mít takovou štávu jako chystaný Sedan. Pod kapotou RS3 v sedanu se totiž ukryje nový 2,5litrový pětiválec s výkonem 400 koní a točivým momentem 480 Nm. Jeho dárcem je kupé TT RS a motor bude spojen výhradně se sedmistupňovým automatem s pádly pod volantem.

Díky tomu lze počítat se zrychlením z nuly na stovku za 4 sekundy, nejvyšší maximální rychlost dosáhne tradičních 250 km/h. Je jasné, že takový výkon si žádá patřičné úpravy, a tak auto dostane sportovní snížený podvozek, silnější brzdy a lepivé sportovní pneumatiky.

Co se týče premiéry, ta by se měla odehrát na autosalonu v americkém Los Angeles. Je ale dost pravděpodobné, že kvůli americkému publiku se tak stane až v lednu na výstavě v Detroitu. V průběhu příštího roku se však určitě spustí její prodej.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy