Oživení Land Roveru Defender? Výrobce to ostře zamítl!

Land Rover Defender s výrobním číslem 2 000 000 | foto: jaguar land rover

Je to pár dní, co se na svět dostala informace, že jeden bohatý Brit by chtěl oživit produkci legendárního Defenderu. Na to však výrobce reaguje poměrně ostře.

Konkrétně se jedná miliardáře Jima Ratcliffa, jenž si usmyslel, že za svoje finance oživí produkci snad nejvíce legendárního teréňáku na planetě. Jenže tenhle britský zbohatlík to bude mít asi hodně těžké, protože sám Land Rover je naopak proti a s nápadem obnovy produkce krajně nesouhlasí.

„Nenecháme nikoho stavět náš Defender,“ řekl mluvčí britské automobilky pro deník The Sunday Times. Přitom se už zdálo, že k obnovení výroby vozu zbývá jen poslední krok - skoupit všechna práva, továrnu a díly. Problémem je nejen to, že Land Rover to prostě nechce Ratcliffovi dovolit, ale také nadále počítá s produkcí nového Defenderu.

Ten je již několik let ve fázi vývoje a pokud půjde vše podle plánů, za tři roky ho uvidíme na plochách autosalonů. Novinka bude více zaměřena na luxus a pocit komfortu, což se o stávajícím Defenderu říci určitě nedá. Naopak se však z nástupce stane více civilní a "měkkčí" auto, takže do extrémně drsného terénu už tolik vhodný nebude.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy