Superluxusní Audi Q8 už prochází testy. Co všechno nabídne?

Audi Q8 | foto: X-Tomi design

Audi se netají svými úmysly k rozšíření modelové nabídky v sekci velkých SUV. Jelikož chce konkurovat těm nejlepším modelům v segmentu, brzy se můžeme těšit na ultra luxusní model Q8.

Až donedávna se zdálo, že se jedná o čisté spekulace, jenže před pár dny bylo v Německu nafoceno něco, co ukazuje, že Q8 není jen fikcí. Zamaskovaný prototyp nesl karoserii současné generace Audi Q7 o čemž svědčí přiložené fotky.

Rozšířené lemy ale naznačují širší rozkročenou siuletu, ovšem technický základ bude totožný s Q7. Ve skutečnosti se pak očekává, že Q8 ponese karoserii ve stylu kupé. V podstatě by se jednalo o terénní Audi A7 s přední částí převzatou z chystané nové generace vlajkové lodi A8.

Vrchol kategorie SUV od Audi bude založen na platformě MLB II, díky čemuž čekejme pod kapotou jen ty nejlepší motorizace. V nabídce bude šestiválcový benzin, nafta a časem dojde na hybridní verzi s elektromotorem.

Nejvyšší verze Audi Q8 bude pravděpodobně využívat elektrické turbodmychadlo a 48V systém používaný u Bentley Bentayga a Audi SQ7. Příchod novinky ze stáje Audi je naplánován na konec roku 2017, do prodeje vstoupí hned začátkem dalšího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy