První kus nové Hondy NSX dostala Austrálie. Kdy se spustí prodej?

První Honda NSX dorazila do Austrálie | foto: Honda

Austrálie miluje vysoce výkonné vozy a vědí to snad úplně všichni. Třeba Škoda Auto má na tamním trhu největší úspěch s modelem Octavie RS a dneškem se na území protinožců dostala nová Honda NSX.

Ta zde vůbec poprvé ukázala naživo svou tvář, konkrétně v dealerství Hondy ve městě Melbourne. Již brzy navíc bude nominováno jen pět prodejců vozidel Honda, kteří dostanou tu čest prodávat novou generaci kultovní NSX. Ta je nově hybridním supersportem a například v Evropě se dostane do prodeje až začátkem příštího roku.

Když už mluvíme o prodeji, konkrétně v Austrálii bude prodej spuštěn na konci letoška. Nová generace NSX je vyráběna pouze ve Spojených státech amerických ve výrobním středisku Hondy v Marysville, ve státě Ohio. Týdně se pak vyrobí mezi šesti až osmi kusy, přičemž samotná produkce auta patří k těm nejpečlivějším.

„Očekáváme, že NSX bude velmi exkluzivní vůz a její technologie a vyjádření designu představuje vrchol nabídky od společnosti Honda,“ uvedl na konto nového supersportu ředitel australského zastoupení značky Stephen Collins.

Mimochodem, předešlá první generace Hondy NSX byla naposledy prodávána v Austrálii mezi lety 1991 a 2002 a celkem se zde prodalo 280 kusů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy