Omlazený Mercedes-AMG S 63 poprvé přistižen na ulici. Co nabídne?

Začátkem tohoto týdne byl na silnicích v Německu přistižen prototyp Mercedesu-AMG Coupe S 63. Jeho sportovní tvář je jasně inspirována modelem AMG GT R. Nyní tu máme fotky limuzíny Mercedes-AMG S 63.

Vůz byl celkem dost zamaskovaný, ale i tak se dá z fotografií ledacos odkoukat. Například přední nárazník je mnohem větší než u standardního eSka, karoserie je víc dynamicky střižena a oproti základu nabídne AMG S 63 o dost lepší aerodynamiku.

Větší otvory pro přívod vzduchu značí, že motor potřebuje mnohem lepší chlazení, jelikož oplývá mimořádnou silou. Současný AMG S 63 produkuje 577 koňských sil, které poskytuje 5,5litrový osmiválec se dvěma turby. Někteří tuningový úpravci ale jistě časem nabídnou ještě větší porci výkonu u varianty AMG S 63.

Současná generace eSka je navíc na trhu už skoro tři roky a tak je na čase, aby přišel jeho podstatný facelift. Ten přijde již za rok a uvidíme, kd se dočkáme zcela nové verze. Konkurence totiž nespí a například nové sedmičkové BMW šlape esku dobře na paty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy