Zběsilé nové Porsche Panamera Turbo (2017) se již prohání po silnicích

Druhá generace Porsche Panamera vyrostla a už není vzhledově tak kontroverzní. | foto: Porsche

Druhá generace Porsche Panamera se představila teprve před týdnem a už tady máme první fotky, kdy se vůz prohání na veřejných silnicích. Jedná se snad o prvního majitele?

Před pár dny byla Panamera nové generace přistižena na veřejných silnicích, konkrétně ve španělské Granadě. Podle registračních značek vozu se jedná nejspíše o kousek vlastněný samotnou automobilkou. Ta zde nejspíše pořizovala nové fotografie a videa kvůli nasledující prezentaci pro zákazníky a veřejnost.

Možné je i testování vozu na okruhu, to aby byl vůz dokonale vyladěn pro závodění i běžných silnicích. Zachycená verze s modrým lakem Sapphire Blue Metallic navíc vypadá vážně hezky, což podtrhuje fakt, že se navíc jedná o silnou variantu Turbo. Ta disponuje vidlicovým osmiválcem o objemu 4 litry s výkonem 550 koní při 5750 ot./min a točivým momentem 770 Nm od 1960-4500 ot./min.

Objednávkové knihy jsou však již dnes otevřené a první vyrobené kusy nové Panamery se dostanou do garáží svých majitelů až koncem letošního podzimu. Vybírat lze z verzí Panamera 4S, 4S Diesel a Turbo, později čekejme přiostřenou variantu GTS a dynamicky střižené kombi s názvem Sport Turismo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy