Lada Priora stále žije, další rok slaví s barevnými edicemi

Lada oživuje zájem o Prioru speciálními modely Black Edition a White Edition. | foto: AvtoVAZ

Jednu dobu platila Lada Priora ze nejpopulárnější nové auto v Rusku a také nejlevnější nový sedan v Česku. Doba obou těchto nej je sice již dávno pryč, Prioru ale AvtoVAZ vyrábí dál. Jejío atraktivitu zvyšují postupné modernizace i speciální edice. Pro letošní rok to jsou modely Black a White Edition.

Lada Priora se ve výrobním programu ruské automobilky objevuje již od roku 2007, a přestože během posledních měsíců přišla o karosérie kombi, liftback i kupé, do důchodu se sedan ještě nechystá. Díky několika modernizacím do něj AvtoVAZ postupně implementoval prvky jako LED denní svícení, multimediální systém nebo robotizovaná převodovka. Atraktivitu pak ještě zvyšují nejrůznější limitované edice. V loňském roce to byla verze s bílou karosérií a černou střechou, letos to jsou pro změnu jednobarevné modely s výmluvným názvem Black Edition a White Edition.

Zatímco White Edition se pyšní bílým odstínem Cloud, Black Edition dostal černou Panther. Obě verze mají 15palcová litá kola a decentní zadní spoiler v barvě karosérie, chromovanou masku chladiče a kryty zrcátek a rámy bočních oken v černé barvě. Kabina zaujme lesklými černými dekory a sedadly s kontrastním prošíváním. Ve výbavě nechybí klimatizace, rádio, vyhřívaná sedadla a elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka.

Pod kapotou je zážehová šestnáctistovka o výkonu 78 kW (106 k) s točivým momentem 148 Nm. Přes manuální pětistupňovou převodovkou jsou poháněna přední kola. Sedan s tímto motorem akceleruje z 0 na 100 km/h za 11,5 sekundy, dosahuje 183 km/h a spotřebuje 6,8 l/100 km. Cena limitované série je 491 000 rublů (cca 186 000 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy