Konečná. Citroën nepočítá s nástupci modelů C4 a C5

Citroën C5 2.0 BlueHDI 180 (2015) | foto: Roman Havlín

U francouzské automobilky Citroën s v posledních letech dějí víc než velké změny. Máme tady například novou generaci Citroënu C3 a dnes je jisté, že větší C4 a C5 se do budoucna stanou jen prázdnými pojmy.

O celé věci se rozhovořil šéf produktového oddělení Xavier Peugeot. Ten prozradil, že „Citroën chce být mainstreamovým hráčem, a jako takový musí pokrýt různé segmenty trhu. Citroën se tedy bude pohybovat i ve střední třídě, kde je aktuálně nabízen model C5. Dostane ale přímého nástupce? Tím si nejsem úplně jistý.“

Jeho slova podpořil Peugeotův kolega Pierre Monferrini, který dodal: „Ve střední třídě budeme přítomni, ale nikoliv s konvenčním modelem.“ Společně s tím se má změny dočkat i model C4.

„C4 bude nová, ale taktéž nikoliv konvenční. Je totiž možné změnit image modelu, a to chceme udělat právě s tímto vozem. A pravděpodobně kvůli tomu změníme siluetu auta,“ řekl dále Xavier Peugeot.

Změny se dále dotknou pětimístného modelu C4 Picasso a sedmimístného Grand C4 Picasso. Do budoucna mají dostat jediného nástupce, jenž dostane za úkol splnit potřeby všech zákazníků toužících po prostorném MPV. Více informací ale zatím o této novince známo není, takže nezbývá, než si počkat na další postupně zveřejňované informace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy