Ford Fiesta bude v příští generaci větší a dospělejší

Ford Fiesta ST200 má vyšší výkon i točivý moment. | foto: Ford

Aktuální generace Fordu Fiesta je na trhu už osm let. Proto není divu, že se již delší dobu chystá její nástupce. Má přijít za rok a bude podstatně větší.

Co se týče designu vozu, ten by se v zásadě moc lišit neměl. Předek Fiesty dostane podobné tvary, jenž známe z Mondea. Současně s tím se Fiesta příští generace dočká zvětšení karoserie ve všech směrech. Auto dostane horizontálně umístěné zadní svítilny a výhradně pětidveřovou karoserii.

V kabině se ocitnou kvalitnější materiály, vylepšený design palubní desky a nárůst u prostoru proběhne na předních a zadních sedadlech. Po užitečné stránce potěší i fakt, že nová Fiesta dostane více litrů pro zavazadlový prostor.

Z nabídky pak zmizí na dobro atmosférický motor o objemu 1.6 litru.  Místo toho se Ford Fiesta pro rok 2018 přeorientuje na přeplňované benzinové tří- a čtyřválce. Do nabídky vstoupí i nový turbodiesel 1.5 EcoBlue hned ve třech výkonových verzích.

Až časem pak přijde sportovní verzi ST, premiéru si tohle provedení odbude v roce 2019. A co Fiesta RS? Té se nejspíše nedočkáme vůbec, byla by dosti zbytečná. Příští ST bude mít skoro 220 koní, což bude plně stačit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy