Nový Mercedes-AMG GT brzy přijde o střechu

Mercedes-AMG GT Roadster | foto: Theophilus Chin

Mercedes-AMG GT by se měl ještě letos ukázat ve verzi s plátěnou střechou. Po nedávno představeném ostrém provedení GT R se tak jedná o další novinku do modelové řady AMG GT.

Základní provedení Mercedesu-AMG GT se poprvé ukázalo už loni a v nabídce je ve dvou základních a v jednom velmi ostrém provedení. Pod kapotou mu pracují čtyřlitrové osmiválce s výkony 340 a 375 kW. Hardcore edice GT R pak nabídne 585 koní a točivý moment 700 Nm.

Mercedes-AMG GT Roadster | foto: Theophilus Chin

Otevřený Mercedes-AMG GT Roadster má přijít na světové trhy až v příštím roce. Pod kapotou dostane stejné motory, které nabídnou totožné výkony jako základní provedení kupé.

V modelové nabídce se ale AMG GT Roadster nemá stát konkurencí pro lety prověřený Mercedes-Benz SL. Ten je podle vedené značky především luxusním GT, kdežto AMG GT Roadster má být čistokrevným sportovním vozem.

A jak by mohl vypadat otevřený Mercedes-AMG GT Roadster? O to se postaral světoznámý grafický mág Theophilus Chin. Ten vzal klasické kupé, odstranil mu střechu a lehce poupravil celou záď tak, aby nebyla poznat lehká střešní amputace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy