Pagani představuje poslední verzi Zondy. Už zase

Pagani Zonda MD - nejmladší z rodu | foto: Pagani

Příběh jednoho z nejznámějších malosériově vyráběných supersportů, s názvem Zonda, se začíná zdát již poměrně úsměvný. I přes četná prohlášení o ukončení její výroby se rodí další a další kusy. Ten nejnovější nese název Zonda MD.

Pagani začíná při prohlášeních o Zondách, připomínat vypravěče Nekonečného příběhu. O ukončení její sériové výroby, nás italská společnost informovala již v roce 2011. Přesto její výroba dosud nebyla ukončena a dodnes jsou představovány nové a nové limitované edice. Ty vznikají na objednávku miliardářů z celého světa a po vyprodání Huayry se jedná o jediný příjem Pagani.

Nejnovější Zonda nese za svým jménem přídomek MD. Tato dvojice písmen symbolizuje iniciály boháče, který si vůz objednal. Zonda MD je postavena na základě výkonnější verze Zondy – 760. Její karbonovo-hliníková karoserie je pokryta speciální modrou barvou, měnící odstín, v závislosti na úhlu dopadajícího světla.

Vůz je poháněný atmosférickým vidlicovým dvanáctiválcem o objemu 7,3 litru s výkonem 760 koňských sil, který je na zadní kola přenášen skrze manuální převodovku.

Zonda tedy stále žije, a to i přes svůj pokročilý věk. Přeci jen 17 let od představení prvního modelu, je na supersport již pořádný věk.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy