Ford Mondeo dostal verzi ST-Line, má sportovní vlastnosti?

Ford Mondeo Kombi ST-Line | foto: Ford

Blížící se další ročník Festivalu rychlosti v Goodwoodu bude opět místem, kde se odprezentuje spousta nových modelů. Jedním z nich se stane i do sportovna laděné Mondeo ST-Line.

Jak název napovídá, dodatek "Line" značí, že tohle nebude pravověrné sportovně vyladěné Mondeo, nýbrž pouhá snížená stylovka. Zapomeňte tak na nástupce Mondea ST200 nebo ST220. Nový paket se navíc poměrně nedávno představil i pro menší modely Focus a Fiesta.

A v čem konkrétně se bude Mondeo ST-Line odlišovat? V základní výbavě najdeme o 10 mm snížený sportovní podvozek, upravené oba nárazníky (přední dostal malý spoiler) a loga edice na bocích vozu. V základu vůz vyjede na kolech o rozměru 18 palců, ovšem za příplatek jsou v nabídce větší devatenáctky.

Co se týče kabiny, v ní čekejme sportovní sedačky s lepším bočním vedením a tříramenný volant potažený perforovanou kůží. Novinkou je řadicí páka se specifickou hlavicí (u manuálu) a dveřní panely s novými dekory.

A co se ukryje pod kapotou? Provedení ST-Line bude prozatím k dispozici s motorem 1,5 EcoBoost o výkonu 160 koní. U něj dostane majitel volbu mezi manuálem nebo automatem. Náročnější uživatelé jistě ocení možnost zakoupit benzinový dvoulitr s výkonem 203 nebo 240 koní. U něj je přítomna výhradně automatická převodovka.

Z naftové nabídky je Mondeo ST-Line vybaveno dvoulitrovým motorem TDCi o výkonech 150, 180 a 210 koní. První dvě varianty lze vybavit automatem nebo manuálem a pohonem předních nebo všech čtyř kol. Třetí nejvýkonnější provedení má opět dvouspojkový automat a pohon výhradně přední nápravy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy