Za kolik dá stovku chystaný Mercedes-AMG GT R?

Mercedes-AMG GT R (2016) | foto: Mercedes-Benz

Německá automobilka Mercedes postupně odhaluje silnější verzi sportovního kupé AMG GT s označením R. Světovou premiéru si přitom vůz odbude tento pátek 24. června. Na co vše se můžeme těšit?

Má se to stát během letošního Festivalu rychlosti v Goodwoodu a již dnes se mluví o tom, že jeho motor má být naladěn na 585 koní a poskytne točivý moment 700 Nm. V porovnání se současným vrcholem nabídky AMG GT S to tedy znamená podstatný nárůst.

U něj se totiž výkon pohybuje na hranici 510 koní a 650 Nm točivého momentu. Chystaný AMG GT R díky výše zmíněným hodnotám nabídne zrychlení z nuly na stovku za 3,6 sekundy, jeho nejvyšší rychlost narostla o 8 km/h na výsledných 318 km/h.

Na internet navíc již minulý týden unikly první snímky vozu, které upozorňují na příchod "bestie" z Německa. Sám výrobce vůz nazývá jako „Bestii Zeleného pekla“. To je velmi odvážné pojmenování, ale pro nic za nic tuhle jmenovku asi AMG GT R nedostal.

Provedení R se kromě posíleného motoru chlubí také poladěným podvozkem, přepracovaným ostřejším řízením, silnějšími brzdami a aby to vše dobře vypadalo, vůz je obdařen velmi efektním agresivním bodykitem. Ten dodává lepší aerodynamiku a nabídne napevno instalované zadní křídlo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy