Nové Dacie budou luxusnější, je toto interiér Dusteru?

Interiér nové Dacie Duster | foto: facebook

U rumunské automobilky Dacia se všichni snaží, aby další generace populárního Dusteru byla tím nejlepším, co výrobce umí nabídnout. Dneškem už navíc víme, jak bude vypadat její interiér.

Díky prodejním úspěchům a popularitě samotné pak všichni očekávají, co vlastně Dacia vymyslí. Z toho důvodu pro nového Dustera použije modulární architekturu CMF, která však nebude úplně shodná s použitými komponenty u dražších modelů, jako je třeba Nissan Qashqai.

Dnes vůbec poprvé můžeme vidět část záběru na interiér. Podle Dacie se jedná o neplánovaný únik a nikdo neví, kdo jej vlastně zveřejnil. Už podle prvního pohledu je jasné, že zde nastal výrazný posun v oblasti volby materiálů a skladby tlačítek.

Krom toho se dočkáme nárůstu místa v kabině a prozatím nebylo potvrzeno, zda Duster přijde i v sedmimístném provedení. K tomu se má přidat rozšíření příplatkové výbavy a v základu najdeme prvky, o kterých si její současná generace může nechat zdát.

Nová Dacia Duster by měla mít premiéru na letošním podzimnímu pařížskému autosalonu. Do prodeje se má dostat v závěru letošního roku a na výběr mají být verze s dieselovými a benzinovými motory, s pohonem předních nebo všech kol a do nabídky vstoupí provedení s robotizovaným manuálem Easy-R.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy