Subaru BRZ Series Yellow. Skutečně nabídne víc než jen barvu

Subaru BRZ Series.Yellow | foto: Subaru

Po omlazení oblíbené zadokolky, přichází Subaru s novou limitovanou edicí BRZ, která na trh dorazí již v příštím roce. V čem se odlišuje od běžného BRZ?

Nová limitované edice nese název „Series.Yellow“. Jak již tento název napovídá, pět set vyrobených kusů bude k dispozici pouze v křiklavě žluté barvě. Ta nás provází i interiérem. Žluté prošívání zdobí nejen ergonomicky tvarovaná sedadla, ale i palubní desku a žluté barvě neunikly ani kliky dveří.

Technicky vůz vychází z faceliftovaného modelu v nejvyšší příplatkové výbavě, s názvem Performace Package. Tento balíček obsahuje výkonné brzdy Brembo, tlumiče Sachs nebo přepracovaný podvozek a stabilizační systém. Pod kapotou pracuje známý dvoulitrový boxer, jehož výkon po faceliftu vzrostl na hodnotu 205 koní a točivý moment se ustálil na hodnotě 211 N.m.

Jedinou výraznou změnou, oproti běžnému pofaceliftovanému BRZ, jsou nová sportovní kola a hlavně nový samosvorný diferenciál Torsen, se zkráceným převodem, z 4,3:1 na 4,1:1. Bohužel Subaru se zatím nevyjádřilo o tom, kde bude model nabízen a je tak otázkou, dočká-li se několika kusů této edice i český trh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy