Citroën C4L v Evropě nepotkáte, v Číně nově vypadá jako malá C6

Citroën C4L po faceliftu připomíná novou C6. | foto: Citroën

Zatímco u nás nabízí Citroën s karosérií sedan pouze modely C-Elysée a C5, v Číně je díky povaze celého trhu v prodeji hned několik aut se splývavou zádí a dvojitým šípem ve znaku. Větší počet je odvozen od nějaké verze řady C4, vrcholem mezi nimi je potom C4L. Ta prošla faceliftem a výrazně připomíná novou C6.

Nová generace Citroënu C6, představená v dubnu exkluzivně pro čínský trh, vzbudila řadu emocí. Mnozí dvojitému šípu vyčítali, že od extravagantního vzhledu přešel do klidných a konzervativních vod, ve své podstatě je navíc C6 pouhým dvojčetem Fongfengu Aeolus A9. Co ale může vypadat konzervativně na jednom voze, může slušet někomu jinému. A přesně toto pravidlo nyní naplňuje omlazená podoba C4L, známá například v Rusku také jako C4 Sedan.

Hlavní změny tak hledejte v přední části, kde maska chladiče zasahuje přímo do hlavních světel s diodami denního svícení. Přepracován byl ale také nárazník, vizuálně lépe ladící se zbytkem předku auta. Především kvůli němu se C4L natáhla o 54 milimetrů na 4675 milimetrů, o 2 milimetry se zvedla rovněž výška vozu. Zadní část tolik dramatických změn nenese, důležitá je především trojdimenzionální optika LED světlometů a ostřeji tvarovaný nárazník.

Interiér oficiální fotografie neukazují, objeví se v něm ale poslední generace multimediálního systému se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou. Pod kapotou se kříží moderní přeplňované jednotky se staršími atmosférickými motory. Nejslabší je 1.2 THP o výkonu 136 koní, které ale šlape na paty atmosférická osmnáctistovka s výkonem 139 koní. Nejvýše je postavená přeplňovaná šestnáctistovka o výkonu 167 koní. Výroba probíhá ve společném závodě Dongfengu a PSA ve městě Wuhan. Ceny zatím nebyly stanoveny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy