Audi SQ2 se nejspíše stane realitou. Pod kapotou se ocitne 300 koní

Audi Q2 | foto: Audi

Nové Audi Q2 je veřejnosti celkem známé. Jeho premiéru jsme viděli na posledním ročníku autosalonu v Ženevě a v té spojitosti tady máme zprávu, která se týká jeho ostré verze S.

Ta by měla dostat přeplňovaný benzinový dvoulitr z modelu S3, přičemž tenhle prcek by měl nabídnout výkon minimálně 300 koní. Ten by šel na obě nápravy skrze sedmistupňový automat s pádly pod volantem a v základní výbavě by nejspíše nechyběly silnější brzdy, systém jízdních režimů a sportovní bodykit.

Audi Q2 | foto: Audi

Audi SQ2 je navíc nečím, o čem v Audi přemýšlí již hodně dlouho. „Je to něco, nad čím přemýšlíme,“ uvedl ředitel technického vývoje Stephan Knirsch. Zároveň dodal, že vzhledem k modulární platformě MQB by tahle verze nemusela být nereálná. „Q2 sdílí mnoho věcí s A3, nicméně si nejprve musíme ověřit, jestli je zde poptávka po drahých variantách Q2,“ řekl dále Knirsch.

V překladu to tedy znamená, že Audi si nejdříve počká na to, jak se bude dařit klasické Q2 a až pak se pustí do možné produkce ostré varianty S. Již dnes se přitom počítá s tím, že v případě sériové výroby by se Audi SQ2 prodávala za částku okolo 42 tisíc eur (v přepočtu 1 134 800 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy