Ford přemýšlí nad ostřejší verzí Focusu RS. Víme o ní první podrobnosti

Současná generace Fordu Focus RS má za úkol přilákat co nejvíce zákazníků od konkurenčních značek. Pokud se mu to bude dařit a jeho obliba nebude nízká, časem se dostane i na jeho silnější verzi.

Ta by nesla označení RS500 a nebylo by to poprvé, co by jsme na trhu viděli Focuse s nálepkou RS500. Jeho předchůdce totiž disponoval 2.5litrovým motorem s výkonem 350 koní a točivým momentem 460 Nm, přičemž jeho omezená edice byla takřka v mžiku vyprodána.

Podle zpráv ze zahraničí se pak nejspíše rýsuje nová generace Focusu RS500. Vůz by měl dostat ještě agresivnější nárazníky s většími otvory, přepracované zavěšení má ve větší míře využívat kovaný hliník a již v základu se by se mohli na ostřejším Focusu objevit karbon-keramické brzdy.

Jistými úpravami by pak prošel i motor 2.3 EcoBoost. Krom zvýšení výkonu by mohlo dojít na jeho zkombinování s dvouspojkovou převodovkou, ale to jsou čisté spekulace. Silnější verze Focusu RS by pak měla v hledáčku Audi RS3, takže je dost možné, že se časem dočkáme velmi zajímavé bitvy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy