Dacia Logan Prestige Easy-R: Luxusnější Dacii najdete jen těžko

Dacia Logan Prestige Easy-R (2016) | foto: Dacia

Rumunská automobilka Dacia si na českém trhu vede velmi dobře. To samé platí i o domácím trhu v Rumunsku, kde se nově výrobce rozhodl ukázat asi nejluxusnější sériovou Dacii Logan. V čem je tak výjimečná a dočkáme se jí u nás v ČR?

Právě na domácím trhu uvedla Dacie novou úroveň výbavy Prestige. Ta je dostupná pro modely Logan, Logan MCV a Sandero a v jejím základu najdeme 15palcová litá kol v odstínu Dark Metal, který je mimochodem použit i pro kryty elektricky ovládaných zpětných zrcátek se směrovkami.

To ale není vše. V základu lze dále počítat s automatickou klimatizací, tempomatem, elektrickým ovládáním oken vpředu i vzadu či paketem Media Nav. V něm je pro změnu obsažen sedmipalcový dotykový displej, port na USB, rozhrání Bluetooth a navigace.

Až doposud tuhle výbavu Dacia dodávala k vozům, u nichž je přítomna manuální převodovka. Ode dneška je ale vše jinak a rumunští zákazníci mohou sáhnout po verzi Prestige s robotizovanou převodovkou Easy-R. Robotizovaný manuál lze pak spárovat proč s motory 0,9 TCe a 1,5 dCi o výkonu 90 koní.

A jak je to s uvedením na český trh? Zatím se výrobce nevyjádřil, zda ji začne v ČR nabízet. Provedení Logan Prestige 1,5 dCi totiž stojí 12 650 eur, což je v přepočtu na naší měnu 340 tisíc korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy