Připravovaný hypersport Aston Marin se stane nejdražším britským vozem historie. Jeho cena vás ohromí

Designová studie nového hypersportu s označení AM-RB 001 | foto: Aston Martin

Tradiční britská automobilka Aston Martin nedávno uzavřela pakt se závodním týmem Red Bull Racing. Jeho inženýři pomohou těm z Aston Martinu se stavbou moderního hypersportu. Na veřejnost nyní vyplavala i cena vozu, která vás zaručeně ohromí.

Porsche 918 – 18 590 000 Kč, McLaren P1 – 28 750 000 Kč, Ferrari LaFerrari – 38 000 000 Kč. To je výpis svaté trojice současných hypersportů včetně jejich cen. Do této exklusivní rodiny se již velice brzy přidá i Aston Martin se svým hypersportem, vyvíjeným ve spolupráci se závodní stájí Red Bull Racing.

Ten byl již ve formě makety představen v průběhu Velké ceny Monaka úzkému kruhu zákazníků značky. Okamžitě po této prezentaci zaznamenal Aston Martin více než 200 objednávek. V rámci zachování exklusivity ale Aston Martin trvá na tom, že vznikne pouze 100 kusů tohoto hypersportu. Automobilku tak čeká zdlouhavá procedura, při které bude vybírat, komu svůj vůz prodá a komu nikoli.

Nejdražšími vozy, které kdy Aston Martin vytvořil, jsou supersporty 177 a Vulcan. Přesto, že Vulcan přišel své majitele na více jak 50 milionů korun, strčí jej připravovaný hypersport hravě do kapsy, alespoň co se ceny týče. Za novinku, jejíž podobu hodlá Aston Martin představit na konci června, zaplatí zájemce 2,5 milionu liber (zhruba 90 000 000 Kč).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy