Ostrý Hyundai i30 N dorazí ve dvou verzích. Konkurenci má převálcovat cenou

Sportovní Hyundai i30N na testovací trati | foto: youtube.com

Podle šéfa sportovního oddělení značky Hyundai, Alberta Biermanna, se chystaný ostrý Hyundai i30 N představí ve dvou variantách. My vám přinášíme podobnosti o každé z nich a nejen to.

Standardní provedení ponese klasické písmenko N, kdežto druhá silnější verze nabídne paket Performance Pack. Tak či tak, jistotou je to, že pod kapotou najdemepřeplňovaný dvoulitrový benzinový čtyřválec se zatím neoficiálně potvrzeným výkonem okolo 260 koní.

Zpočátku uvedení na trh přitom bude k dispozici pouze šestistupňový manuál, až rok po premiéře na příštím autosalonu ve Frankfurtu se do nabídky dostane sportovně naladěný automat. Zběsilejší verze i30 N Performance má navíc disponovat agresivnějším body kitem a lépe znějící koncovkou výfuku.

Společně s tím je potvrzeno, že obě verze dostanou přepracované řízení, tužší zavěšení motoru, dynamičtěji naladěné převodovky a údajně budou obě varianty disponovat elektronickým samosvorným diferenciálem na přední nápravě.

Vedení značky se vyjádřilo i k cenové politice. Nejsportovnější i30 N bude podstatně dražší než obyčejná verze. Oproti konkurenci se však má stále jednat o solidní cenovou hladinu, takže je dost možné, že konkurenci chce Hyundai převálcovat na všech frontách.

Zajímavostí na konec pak je zpráva, že sportovních derivátů se mají dočkat taktéž modely luxusní odnože Hyundaie s logem Genesis. U nich označení N nečekejme, na druhou stranu zde budou mnohem vyšší výkony.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy