Mazzanti představuje děsivý supersport Evantra Millecavalli s tisícem koní

Mazzanti Elantra Millecavalli bude slavnostně představena již na turínském autosalonu | foto: youtube.com

Italská automobilka Mazzanti možná není tak známá jako Ferrari, Lamborghini nebo Pagani, rozhodně se ale mezi tyto giganty může bez ostychu zařadit, o čemž nám dává svědectví její nejnovější výtvor.

Automobilka Mazzanti začínala stavbou velkých vozů gran turismo s jedinečným retro designem. Se svým třetím vozem, Evantrou, se ale Mazzanti rozhodla zabrousit do vod supersportů. Původní Evantra byla představena v roce 2013. Tehdy disponovala uprostřed uloženým sedmilitrovým vidlicovým osmiválcem s výkonem 701 koní. Ten jí dovoloval zrychlit z 0 na 100 km/h za 3 vteřiny a maximální rychlost Evantry činila 350 km/h.

Tyto hodnoty se zdají jako opravdu působivě. V Mazzanti si ovšem řekli, že to stále není ono a na další tři roky se zavřeli do dílen.

Dnes, po třech letech, byla oficiálně představena nová verze Evantry s přídomkem Millecavalli. Tato italská zběsilost pod svou agresivní karoserií ukrývá o něco málo větší a o mnoho silnější agregát. Jedná se o 7,2 litrovou „vé osmičku“, kterou zkonstruovala samotná automobilka Mazzanti, s přeplňováním a výkonem 1 000 koňských sil.

Verze Millecavalli přináší také větší, karbon-keramické brzdy z dílny italského Bremba, sportovní kola z lehkých slitin od společnosti OZ Racing a lepkavé pneumatiky Trofeo R od Pirelli. Upravena byla rovněž aerodynamická stránka vozu. Ta využívá technologii, známou ze závodních monopostů formule 1. Ta využívá teplý vzduch, proudící z motorové části. Ten je nasměrován na zadní spoiler a následně zvyšuje přítlak na zadní nápravě.

Evantra Millecavalli bude oficiálně představena již osmého června, během turínského autosalonu. Společnost Mazzanti oznámila, že na svět přijde pouze pětadvacet kusů. Máte-li o tuto italskou brutalitu zájem, není na co čekat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy