Polo Sedan přichází ve sportovní verzi, výkony GTI ale od GT nečekejte

Volkswagen Polo GT je nejsportovnější variantou s tříprostorovou karosérií. | foto: Volkswagen

Sedan odvozený od minulé generace Volkswagenu Polo se chvíli mihl i na našem trhu. Tříprostorovou karosérii aktuálního provedení německého vozu segmentu B však koupíte jen na vybraných trzích. Mezi ně patří například Rusko, kde se do prodeje chystá sportovněji laděná verze GT.

Na první pohled by mohl leckdo říct, že je Polo GT Sedan je nějakým polovičatým GTI. Vždyť výrazné logo v masce chladiče, 16palcová kola, sportovněji tvarované nárazníky, nástavce prahů, dvojitá koncovka výfuku nebo decentní spoiler k tomu vybízejí. Za příplatek pak bude dostupná i černá střecha. Zdatně těmto prvkům sekunduje i interiér se zploštělým volantem, hliníkovými pedály a sedadly, čalouněnými kombinací kůže a látky.

Jenže 192 koní z přeplňované osmnáctistovky TSI pod kapotou tohoto GT nebublá. V motorovém prostoru se nachází výrazně konvečnější 1.4 TSI o výkonu 125 koní, známá například i ze Škody Rapid. Poháněná jsou přední kola, a to prostřednictvím manuální šestistupňové nebo sedmistupňové dvouspojkové automatické převodovky. Bližší technická data Volkswagen nezveřejnil.

Cena sportovněji laděného sedanu zatím nebyla stanovena, prvních 300 zákazníků každopádně dostane verzi s bílou karosérií a černými, respektive červenými, „rychlými“ pruhy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy