Subaru Levorg STI Sport je konečně tady. V červenci jde do prodeje, ale co Evropa?

Subaru Levorg STI Sport (2016) | foto: Subaru

Je to pár dní zpět, co nám Subaru naznačilo příchod sportovní verze modelu Levorg. Ta je zatím určena výhradně pro japonský trh, jenže je dost možné, že se jí časem dočká i Evropa.

Tento týden se Subaru rozhoupalo a ve světové premiéře představilo právě Levorg STI. Tohle drsně vypadající kombi tak přinášíme na prvních fotkách a máme o něm první sadu informací, co vlastně od něj mohou prozatím výhradně Japonci očekávat.

Subaru vůz pojmenovalo jako Levorg STI Sport a na první pohled jej určitě poznáte. Typickým znakem je upravený přední nárazník, maska chladiče, LED diodové přední mlhovky, osmnáctipalcová kola a dvě poměrně pohledné koncovky výfuku.

Po přesunutí do kabiny si všimneme červených log STI, vtisknutých do sportovních sedadel. Nechybí ani kombinace červené a černé kůže, kontrastní nit na volantu, voliči převodovky anebo vrchu palubní desky.

Co se týče motoru, pod kapotou je umístěn 300koňový agregát s objemem 2.0 litru. Verze STI Sport má taktéž přepracované přední zavěšení a vůz dostal adaptivní tlumiče DampMatic II. Posledním přepracovaným prvkem je i posilovač řízení, který má řidiči poskytnout větší zpětnou vazbu.

Velkou zajímavostí je fakt, že Subaru nabídne Levorg STI Sport i v kombinaci se slabší přeplňovanou šestnáctistovkou. Ta se totiž prodává i u nás v Evropě, a tak je dost možné, že právě tuhle verzi brzy zařadí české zastoupení značky do své nabídky. Zákazníci by to podle nás velmi ocenili, prozatím je totiž Levorg nabízen prakticky jen v jednom provedení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy