Subaru BRZ prošlo faceliftem, dostupné zatím bude jen v USA

Subaru BRZ | foto: Subaru

Oblíbená zadolkolka z dílny Subaru prošla facelitem. Ten přináší decentní úpravy designu karoserie, nové prvky výbavy a novou techniku.

Dvojče Subaru BRZ, Toyota GT86, nedávno prošla faceliftem a ani Subaru nechce zahálet. Jemné úpravy karoserie přináší upravené, výraznější nárazníky, zadní spoiler a nová sedmnáctipalcová, kola z lehkých slitin s deseti paprsky. Výraznou proměnu prodělaly také světlomety, a to přední i zadní. Ty nyní využívají LED technologii, díky níž nabízí vyšší svítivost a tím pádem i vyšší bezpečnost během jízdy při snížené viditelnosti.

Největší úpravy zaznamenala motorová a podvozková část vozu. Pod kapotou stále nalezneme známý čtyřválcový dvoulitr. Ten ale nyní disponuje novými hlavami válců, ventily a vačkami. Přepracováno bylo i sání a celý výfukový systém.

Díky těmto úpravám dosáhlo Subaru navýšení výkonu vozu o osm koňských sil, na současnou hodnotu 208 koní, a točivý moment povyskočil z 205 Nm na hodnotu 211 Nm.

Úpravou prošel i podvozek, který nyní disponuje novými tlumiči, pružinami a silnějším stabilizátorem. Dle slov Subaru je celý podvozek nesrovnatelně tužší, k čemuž přispívá nová křížová rozpěra a zesílení podběhů.

Jste-li příznivcem pořádné sportovní jízdy, lze si přiobjednat paket Performace, který ke zmíněným úpravám přidává sportovní tlumiče Sachs, brzdový systém od italského Bremba a černá kola o průměru 17“.

V kabině nalezneme pouze jemné úpravy. Jedinou zásadní je přítomnost nového 4,2“ informačního displeje, který zobrazuje mnoho až nepotřebných informací, jako je například pozice plynového pedálu.

Facelifotvaná verze je prozatím v nabídce pouze pro americký trh, kde se do prodeje dostane v září letošního roku. Na paket Performance si ale zájemci budou muset počkat až do příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy