Audi ukázalo světlomet u nové generace A5ky. Kdy uvidíme celé auto?

Nové Audi A5 ukázalo svůj světlomet | foto: Audi

Současná generace Audi A5 je tady s námi už devět let, a tak je na čase, aby se na svět podívala její nová generace. Ta je již plně vyvinuta a dneškem ukázala svou první část karoserie.

Celý vůz se oficiálně představí již ve čtvrtek 2. června v Ingolstadtu, kde půjde o statickou prezentaci. My však už dnes můžeme vidět první ochutnávku, a to v podobě předního levého světlometu. A aby toho nebylo málo, už dřív se Audi pochlubilo fotkou vozu, který je pod plachtou a má rozsvícená světla pro denní svícení.

Nové Audi A5 ukázalo svůj světlomet | foto: Audi

Když pak podrobně prozkoumáme siluetu karoserie, je vidět, že auto dostane převratný design. Po celé délce karoserie je umístěna výrazná linka, která je zakončena obloukem nad zadními blatníky. V kabině se taktéž odehrají evoluční změny.

Ty započne virtuální kokpit s 12,3palcovou obrazovkou, na vrchu palubky je umístěn volně stojící displej palubního systému MMI s navigací a mapami Google. Kromě klasického dvoudvířka pak přijde o něco později praktičtější verze Sportback se dvěma páry bočních dveří. I v nové generaci se počítá i s otevřeným kabrioletem.

Nová generace A5ky bude po vzoru menší A4ky postavena na modulární platformě MLB Evo. To znamená, že auto nabídne v základu pohon předních kol a podélně uložené motory. V nabídce motorů se objeví hned několik dvoulitrových čtyřválců TDI a TFSI, dva naftové šestiválce o objemu 3.0 TDI a také jednotka 3.0 TFSI o výkonu 260 kW.

Poslední zmíněný motor bude určen pro ostřejší provedení S5 a co se týče absolutního vrcholu s označením RS5, to by mělo pod kapotou nabídnout benzinový šestiválec 3.0 TFSI s výkonem 360 kW.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy