Renault Clio RS dostal okořeněnou verzi Trophy. Nabídne 250 koní

Renault Clio RS Trophy R | foto: Renault

Současný Renault Clio RS už není to, čím bývaly sportovní Renaulty. Pod kapotou mu totiž pracuje přeplňovaná šestnáctistovka a k tomu všemu se vůz nabízí výhradně s automatem. Teď se však objevila nová zpráva o divočejší verzi.

Tou je posílená verze Trophy, která už v základu nabízí překalibrovaný automat a dost lépe naladěný podvozek. Franouzští kolegové z The Automobilist však nyní pustili do světa první fotky ještě ostřejšího provedení.

Prozatím není jasné, jak se vůz vlastně bude jmenovat. Spekulace hovoří o jmenovce Clio RS Trophy R, čemuž by jsme se ani moc nedivili. Karoserie totiž dostala rozšířený body kit, širší prahy, ostřejší nárazníky a velké křídlo.

Podle dostupných informací má dojít především k navýšení výkonu, což znamená, že jeho motor 1,6 Turbo nabídne celkem ohromujících 250 koní. Společně s tím se mluví o lehce přeladěném podvozku, jenže pořád stranou zůstává převodovka.

Ani slovo totiž nepadlo o manuálu, takže je dost možné, že se opět objeví manuál. Divize Renault Sport chce navíc nacpat automat i do většího Méganu RS příští generace. No uvidíme, jasněji bude už v Monacu, kde se tento víkend pojede velká cena Formule 1. Právě při této příležitosti se očekává premiéra vozu  v podobě konceptu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy